Srbija i Hrvatska ovorila kafiće i restorane, ovo su pravila za goste
Napravljena je lista od 10 obaveza koje će svi ugostitelji morati da ispune:
- Na ulazima moraju biti postavljene barijere za dezinfekciju
- Gostima moraju biti na raspolaganju dezinfekciona sredstva
- I u baštama i u zatvorenom mora se omogućiti razmak od najmanje dva metra između gostiju. Gdje to nije moguće, moraju biti postavljene pregrade od pleksiglasa
- Konobari moraju imati maske i rukavice
- Gosti ne moraju imati maske i rukavice
- Escajg ne smije stajati na stolu, već ga konobar iz ruke uručuje gostu
- Hrana ne smije stajati nepoklopljena
- U toaletima za goste poželjno je da stoje beskontaktni dozeri za ruke i ubruse
- Dostavljači obavezno pri isporuci moraju da dezinfikuju ruke i obuću
- Svaki objekat mora imati unaprijed razrađen krizni plan za postupanje ako se razboli neko od osoblja