Tuzla City bolji od Zvijezde 09

Tuzla City je u prvoj pripremnoj utakmici savladao ekipu Zvijezde 09 sa 3:0.
18.01.2020 u 16:17

Strateg Plavih krenuo je u ovaj meč sa sljedećom postavom: Fejzić – Efendić, Morris, Kojić, Leković – Sesar, Hadžanović, Mešinović, Crnkić – Ubiparip, Badji.

Igrala se 5.minuta kada je Ubiparip doveo Tuzlake u vodstvo. Na povratnu loptu Badjia prvi strijelac Premijer lige je sjajno reagovao i sa ivice kaznenog prostora pogodio donji desni ugao. Nakon gola Baljićeva ekipa je bila bolja, kontrolisala je igru i stalno plela mrežu oko gola.

U 15.minuti već je bilo 2:0. Ovoga puta je mladi Mešinović odigrao za Ubiparipa koji majstorski sa 12 metara pogađa pod prečku. I nakon vodstva Plavi su bili bolji, a gostima su ostavili jako malo prostora za bilo šta. Tako je prvih 45 minuta okončana vodstvom Tuzla Cityja sa 2:0.

U nastavku meča zaigrali je skoro potpuno nova postava.

Fejzić – Nukić, Morris, Ivković, Leković – Hadžanović, Beganović – Burić, Arežina, Šarčević – Ramić. I ova postava je pružila jako dobru partiju. U zadnjoj liniji su bili sigurni, u vezi pokretljvi i kreativni a u napadu opasni.

Igrala se 65.minuta kada je bilo 3:0. Šarčević je probio po lijevoj strani i odigrao povratnu za Burića koji sjajno ulazi na penal i sa 12 metara pogađa donji desni ugao. U 76.minuti gosti su mogli do počasnog gola ali je udarac sa 11 metara Fejzić odbranio Stjepanoviću.

U finišu meča još jedan junior uz Mešinovića dobio je priliku i to Hasanbegović.

Meč je posmatralo blizu 150 gledalaca uz jako dobro suđenje arbitra Mujića iz Banovića. Naredna provjera za Tuzla City je u srijedu 22.januara protiv Zvijezde iz Gradačca na stadionu “Bare” u 13:00 sati.

pressing.ba