Home » Info
Čuva srce, prija svima
U primaljivom ukusu kruške svi bi trebalo da uživaju, jer predstavlja bogatu riznicu vitamina i spada u malobrojnu grupu voća koje ne izaziva alergijske reakcije.
Posjeduje snažan antioksidans vitamin E, kao i vitamin C, moćno sredstvo u borbi protiv infekcije.
Osim toga, ovaj vitamin stimuliše bijela krvna zrnca u borbi protiv infekcije, direktno uništavajući brojne viruse i bakterije.
Redovno konzumiranje ovog voća pomaže u prevenciji kardiovaskularnih oboljenja i bolesti crijevnog trakta. Tanka kožica krušaka sadrži hranljive sastojke isto kao i njeno "meso", pa je najbolje da se konzumira bez ljuštenja. Ako se presiječe, brzo oksidira i dobija braonkastu boju, a da bi se to spriječilo treba da se prelije sokom od limuna ili pomorandže.
Kruška se preporučuje i u ishrani odojčadi kao glavni sastojak kašica. Zbog primamljivog i slatkog ukusa, nijedna beba se ne buni kad dobije obrok od krušaka.
(novosti)