"Ovdje u Hamburgu je nešto slično kao u Tuzli 2014."

U demonstracijama u Hamburgu koje traju nekoliko dana povrijeđeno je više od 200 policajaca a stotinjak demonstranata je privedeno i uhapšeno.
09.07.2017 u 09:29

Sead Suljagić iz Hamburga

Po ovome što sam vidio i što sam saznao, većina proljevičara je stiglo "turistički" u Hamburg za vrijeme Samita.

Ovdje se mogu vidjeti različite parole.

S jedne strane ima parola "gospodo, ovo je valjda naš grad i niste dobrodošli", dok s druge strane imamo osuđujuće izjave "ovim anarhistima treba stati ukraj i zabraniti im rušenje i paljenje grada".

Mislim da je većina tu kako bi podigla stepen adrenalina i malo se zabavila. Većina ih i ne zna koji je smisao demonstracija

Razgovarao sam sa mnogim ljudima koji su ovdje, a među njima i sa onima koji su s naših prostora. Roko (29) iz Zadra kaže "da ovako nešto bi trebalo i nama. Ovako se iskazuje nezadovoljstvo i ukazuje na probleme. Demonstranti poduzimaju nešto a ne kao kod nas gdje se sve završava na društvenim mrežama i višesatnim kafama".

Uglavnom dobro je da narod može da iskaže nezadovoljstvo ali nije dobro što se ruši grad. Ja sam Tuzlak, ovdje sam odrastao, pa sam jedan period živio u Tuzli i sada sam ponovo ovdje. Mogu reći da je ovdje sada u Hamburgu nešto slično kako kod nas u Tuzli 2014.godine". Ruši se, pali se, sukobi s policijom...Zapaljena vozila, kante za smeće, barikade...onako, jedna jako ružna slika.