Amer Ordagić o Norveškoj, Azmiru Husiću, dolasku na Grbavicu...

Krajem prošle godine, bivši kapiten Slobode, Amer Ordagić (25), potpisao je za norverški Brann.
20.07.2018 u 17:31
ordagic

Dok traje pauza u norveškom šampionatu, gdje Brann poslije 16 odigranih kola drži prvo mjesto, Ordagić boravi u našoj zemlji. Govoreći za portal BIH.ba osvrnuo se na protekli period.

“U početku sam imao problema, nisam bio u ‘fullu’ što se tiče treninga, da mogu maksimalno trenirati. Imali smo realno dobre rezultate i poslije je bilo teško ući u tim, ali sam zadovoljan sa zadnjih mjesec i po dana kako je bilo, jer sam se vratio sto posto i zadovoljan sam u kakvoj sam formi bio prije ove pauze”, kaže Ordagić.

Tvrdi kako nema neke velike razlike u norveškoj i našoj ligi, barem kada je intenzitet igre u pitanju.

“Imao sam drugačije pretpostavke, da će biti više dugih lopti. Nije to u tolikoj mjeri u kojoj sam mislio da će biti. Intenzitet je malo jači nego u našoj ligi. Da sam bio spremniji i zdraviji, vjerovatno bih se prije nametnuo. Nadam se da će se poslije pauze stvari promijeniti”.

Odigrao je ukupno devet mečeva, šest u prvenstvu i tri u kupu. Ističe kako nije isključena ni opcija odlaska na posudbu, ukoliko bi u Brannu i dalje bio rezervna opcija.

“Nije ni to isključeno. Nisam uopšte imao razgovor s ljudima iz kluba. Naprotiv, imam pozitivne reakcije. Naravno da bih ja želio više da igram, jer se trenutno osjećam dobro i zdrav sam što je najbitnije. Volio bih da ostanem gore, jer znam da tu mogu igrati. Ali, nikad se ne zna”.

Ordagić je primijećen na Grbavici, gdje je pratio revanš susret prvog pretkola Europa lige između Željezničara i Narve. Mediji su ga odmah počeli povezivati sa Željom, no on je poručio kako od toga nema ništa. “Kada bih i odlazio iz Branna, sigurno da mi ne bi bio prioritet povratak ovdje”. Za svoj bivši klub Slobodu kaže kako je nepoznanica ove sezone.

“Nova ekipa skroz u odnosu na onu gdje sam ja bio dvije-tri godine. Desio se taj transfer Todorovića, koji će sigurno pomoći klubu, u ovoj sezoni prvenstveno. Doveli su igrače koji nešto znače u našoj ligi, tako da je trenutno mala nepoznanica šta se od njih može očekivati u novoj sezoni, što samim tim može biti dobro”.

Smatra da je Tuzla City, projekat njegovog bivšeg predsjednika Azmira Husića, dobra stvar za našu ligu.

“Znamo na šta ja sve čovjek spreman i šta može uraditi. To je super stvar za našu ligu, jer će on težiti da bude u samom vrhu i samim tim tjerati druge da budu bolji. Teško će se stvoriti taj neki rivalitet između Tuzle Cityja i Slobode, ali sigurno da neće biti zgodno ako oni budu ispred. Nadam se da neće biti tako”, poručio je na kraju Ordagić.

(bih.ba)