Azra Hasanović promovisala zbirku dova za najmlađe

Profesorica religijskog odgoja Azra Hasanović promovisala je u Srebreniku knjigu "Moja prva zbirka dova".
30.10.2015 u 08:41
003

Promociju je otvorila Fikreta Jašić, šef JU Biblioteke Srebrenik, a jedan od promotora koji je bio i moderator ove promocije, mr.sc Damir ef. Babajić, govorio je o dovi, njenom značaju u životu svakog vjernika. Citirajući ajete i hadise ukazao je i na važnost dove i važnosti činjenja dove u svakoj situaciji. Ukazao je na značaj ove zbirke dova, jer sadrži dove koje traba da budu sastavni dio svakodnevnog života.

- Uvažena prof. Azra nastojala je ovom zbirkom ukazati na značaj dove, čija će, kako ističe recenzent ove zbirke Azra Fazlović, vrijednost u njezinoj današnjoj upotrebi doći do izražaja i to iz više razloga: prvo, namijenjena je najmlađima i zbog toga ima naziv prva zbirka, jer je posebno dragocjeno što se kod djece razvija odgojna crtica ličnosti i ljubav prema islamu... Iščitavajući retke ove knjige vidljivo je da se pristupilo ovoj zbirci s posebnom pažnjom, jer autorica je svaku dovu popratila ilustracijom koja ima jaku poruku i sadržaj, kazao je Babajić.

Drugi promotor prof. Meliha Terzić, govorila je o knjizi ali i o autorici, te njenom zalaganju na polju širenja pozitivnih vrijednosti. Ona je ukazala na značajnu ulogu prof. Hasanović u današnjem društvu, te njenom doprinosu Bosanskoj Sumejji i „Ammaru“ čija je urednica. Prof. Terzić je istakla važnost ove zbirke u odgojnom procesu djeteta.

Na kraju se prisutnima obratila i autorica, koja se zahvalila svima na dolasku, te svojim nadahnutim predavanjem, primjerima, izmamila i suze prisutnima.

Organizator ove promocije je JU Biblioteka Srebrenik u saradnji sa Medžlisom IZ-e Srebrenik. 

pressing.ba