Još jedan proizvodni pogon u Gračanici

U Gračanici je juče upriličeno svečano otvaranje kompanije Plarola doo, koju su osnovale dvije porodične kompanije, holandska firma Jarola Internacional i gračanički Plamingo.
08.11.2019 u 19:37

Svečanosti otvaranja prisustvovali su predstavnici holandske Jarole, Plaminga, gradonačelnik grada Gračanica i brojni gračanički privrednici.

U svom obraćanju gradonačelnik Helić je rekao da Gračanica predstavlja rasadnik uspješnih poduzetnika i kompanija i da ga raduje svaki novi privredni pogon otvoren u Gračanici. „Ubjeđen sam kako će se ova kompanija i dalje razvijati, otvarati nova radna mjesta i zajedno s nama, drugim vlastima i poslovnim ljudima stvarati ambijent u kome će mladi ostajati u svojoj zemlji“, rekao je.

Osim proizvodnje, koja ide direktno na evropsko tržište kompanija Plarola će se baviti i trgovinom proizvoda za industrijsku namjenu, visoko kvalitetnih alata, elektro-motorne opreme i dr.

Cilj kompanije je da proširi asortiman robama visoke kvalitete i pouzdanosti. Nakon obraćanja, pristupljeno je svečanom presjecanju vrpce. U firmi Plarola, radno mjesto su našla 22 radnika od čega je 10 žena.

(biznisinfo)