Selma Husić napisala najljepše pismo mladih BiH

Najbolji rad u BiH na temu “Pričajte nam o svijetu u kakvom biste željeli odrasti” napisala je Selma Husić, učenica Osnovne škole “Mak Dizdar” iz Zenice.
30.04.2015 u 09:26

On je na Izboru za najljepši rad na 44. međunarodnom takmičenju u pisanju pisama za mlade 2015. kojeg u BiH organiziraju BH Pošta, Hrvatska pošta Mostar, i Pošte Srpske je završen.

Njen rad ocijenjen je najboljim između 1.075 pisama pristiglih na adrese tri bh. poštanska operatora (535 BH Pošta, 312 Pošte Srpske, 228 HP Mostar) i predstavljat će BiH na svjetskom takmičenju koje organizuje Svjetska poštanska unija.

Drugo mjesto osvojila je Kristina Radovanović, učenica OŠ “Mladen Stojanović” Laktaši, a treće je mjesto pripalo Vedranu Ragužu, učeniku OŠ “Stolac” iz Stoca.

Učenici koji su osvojili prva tri mjesta bit će nagrađeni novčanim nagradama (500, 300 i 200 KM), tablet računalima i poklon paketima. Njihovim nastavnicima materinskog jezika (Dženana Talić, Danijela Popović i Davor Puljić) pripast će novčana nagrada u iznosu od po 100 KM.

Slijedećih 7 mjesta ravnopravno dijele ovi učenici koji će biti nagrađeni MP playerima i poklon paketima: Erna Hukara, Druga osnovna škola, Hrasnica (Sarajevo), Jozo Naletilić, Druga osnovna škola, Široki Brijeg, Andrej Kozić, OŠ “Vuk Karadžić”, Banja Luka, Franjo Zeko, OŠ “Drvar”, Drvar, Anastasija Kainović, OŠ “Vaso Pelagić”, Pelagićevo, Daniel Planinčić, Treća osnovna škola, Ilidža (Sarajevo), Tajana Kostović, OŠ “Veselin Masleša”, Foča.

Poklon pakete Agencije za poštanski promet BiH u vrijednosti od 100,00 KM za svoje kreativne radove dobit će učenici: Karolina Dragojević, OŠ “Kiseljak”, Podastinje (Kiseljak), Milijana Ćetković, OŠ “Veljko Ćubrilović”, Priboj i Beneš Halilović, Centar za djecu s posebnim potrebama “Los Rosales”, Mostar.

Svečanost proglašenja pobjednika i dodjela nagrada održat će se početkom oktobra 2015. godine u Sarajevu u povodu obilježavanja 9. oktobra, Svjetskoga dana pošte.

(pressing.ba)