SRC Ajdinovići se ipak uskoro ponovo otvara

Sportsko-rekreacioni centar Ajdinovići, omiljeni turistički kompleks kod Olova, neće biti zatvoren kako je ranije najavio vlasnik Nihad Helać.
19.09.2019 u 16:07

To su potvrdili prijatelji bliski Helaću, koji je nakon 30. augusta kada je najavio zatvaranje ovog sportsko-rekreacionog centra, obavio niz razgovora sa čelnim ljudima Vlade Zeničko-dobojskog kantona.

Podsjetimo, krajem prošlog mjeseca Helać se pismom obratio javnosti koje je uputio premijeru Vlade FBiH, Vlade ZDK, načelniku Olova, direktorici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove ZDK i Tužilaštvu ZDK. On je, između ostalog, najavio zatvaranje objekta nakon što je 22. augusta dogodio navodni slučaj trovanja kada se na probavne smetnje požalilo 11 djece, koji su nakon ljekarskih pregleda u zdravstvenim ustanovama u Olovu, Sarajevu i Istočnom Sarajevu upućeni kućama, a pojedini oboljeli su zadržani u bolnicama i na KCUS-u.

„U svojstvu vlasnika S.R.C.A. d.o.o. obraćam vam se informacijom da će zbog nezakonitog rada i neodgovornog odnosa nadležnih državnih organa Sportsko-rekreativni centar Ajdinovići prestati sa radom 1. septembra 2019. godine, te da će 50 uposlenika ostati bez zaposlenja. Centar je uspostavio odličnu saradnju sa preko 500 poslovnih partnera, škola i sportskih kolektiva, primajuću u goste preko 800 organizovanih grupa na višednevni boravak. Centar upošljava 51 radnika, koji su svojim profesionalnim angažmanom stvorili i regionalno prepoznatljivu visoku reputaciju“, napisao je Helać, između ostalog, u svom pismu.

Nakon što su pročitali njegovo pismo, Helaća su kontaktirali čelni ljudi iz vrha Vlade Zeničko-dobojskog kantona i s njim obavili razgovor u želji da promijeni mišljenje i SRC Ajdinovići nastave s radom. „Naravno, ako istraga dokaže da postoji odgovornost SRC Ajdinovići za trovanje dječaka, Helać je spreman da nadoknadi štetu dječacima u skladu sa propisanim zakonom. On je nakon razgovora sa čelnim ljudima iz ZDK-a, koji njegov turistički kompleks vide kao atraktivan centar za promociju kantona, promijenio mišljenje i spreman je nastaviti poslovanje“, kazali su iz Vlade.

(RS)