Tuzla: Oduzeta roba vrijedna 45.000 KM

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u dvije odvojene akcije na području koje pokriva Regionalnog centra Tuzla oduzeli su raznu robu u vrijednosti 45.000 KM.
14.01.2020 u 21:18

Ovlašteni službenici UIO iz Grupa za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja, RC Tuzla u suradnji sa službenicima MUP RS-a proveli su operativnu aktivnost prilikom koje su zapljenili 4890 paklica različitih cigareta koje nisu bile obilježeni akciznim markicama BiH. Radi se o akciznim proizvodima koji su bili namijenjeni prodaju na „crnom tržištu“ jer nisu bili obilježeni akciznim markica koje izdaje Uprava za indirektno oporezivanje, niti je postojala dokumentacija o porijeklu robe.

Druga operativna aktivnost, a na osnovu ranijih operativnih saznanja izvršena je na GP Rača. Izvršen je detaljan pregled autobusa na GP Rača uz upotrebu specijalističke opreme i tom prilikom u krovu autobusa i prostoru za ventilaciju pronađena je veća količina mobilnih telefona i druge tehničke opreme. Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe procjenjuje se na oko 45.000 KM. U toku poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti korištena je specijalizirana oprema, kao i vozila donirana od strane Američke ambasade putem programa EXBS.

pressing.ba