Tuzla: Za ubistvo Seada Hajdarevića 50 godina robije

Za ubistvo Seada Hajdarevića iz novembra 2016.godine, Vrhovni sud FBiH potvrdio je presudu Kantonalnog suda Tuzla i donio osuđujuću pravosnažnu presudu za Fehima Zulića (35) iz Tuzle, pa mu je izrečena jedinstvena kaznu zatvora u trajanju od 31 godine.
14.11.2019 u 13:48

Za isto djelo u aprilu 2018. godine, donesena je i pravosnažna presuda za saučesnika Nerima Mulasalihovića (48), također nastanjen u Tuzli, i izrečena mu je jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 19 godina.

Optužnicom su se Zulić i Mulasalihović teretili da su tokom noći 21. novembra 2016. godine maskirani ušli u kuću Hajdarevića u tuzlanskom naselju Bare, napali ga i zadali mu veći broj udaraca tupim predmetima i šakama u predjelu glave i cijelog tijela, pri čemu je Zulić koristio i dršku pištolja. Potom su ga vezali i nastavili udarati, te je Hajdarević preminuo od posljedica povrijeđivanja. Nakon toga su ukrali njegov automobil, odvezli se do obližnjeg naselja i automobil gurnuli u provaliju.

Sead Hajdarević zadobio je više od 40 udaraca tupim predmetima i šakama, a većina od njih zadata je u predjelu glave. Ubice su uhapšene nakon višemjesečne istrage u kojoj su osim postupajućeg tužioca, učestvovali i istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a TK, uz podršku Federalne uprave policije odnosno Centra za forenzička ispitivanja i informatičku podršku.

Nestanak mercedesa prijavila je djevojka ubijenog. Ona nije moga stupiti u kontakt sa Seadom Hajdarevićem pa je alarmirala policiju, što je rezultiralo pronalaskom njegovog beživotnog tijela u kući u tuzlanskom naselju Bare.

Nakon toga, djevojka je primijetila da je nestao automobil i o tome obavijestila policiju. Ubijeni je živio sam u tuzlanskom naselju Brčanska Malta, a u Barama je imao porodičnu kuću, koju je koristio kao vikendicu. U njoj je na kraju i ubijen.

(pressing.ba)