Ziljkić vjeruje da će sada sreća biti na strani Tuzla Cityja

U prostorijama FK Tuzla City održana je press konferencija u povodu duela sa Zrinjskim, koji se igra u srijedu na Tušnju u okviru 1/16 finala Kupa Bosne i Hercegovine.
18.09.2018 u 13:54

Pred novinare su izašli trener Slobodan Starčević i junak pobjede nad Zvijezdom 09, Almedin Ziljkić.

– I Stručni štab i igrači vole ovakve utakmice, jer takvi mečevi silno motivišu ekipu. Sa Zrinjskim smo igrali nedavno u okviru prvenstva gdje smo imali zrelije i bolje šanse i gdje nismo zaslužili poraz. Nadam se da ćemo ovaj put iskoristiti ono što nismo u Mostaru. Zato se s pravom možemo potajno nadati i prolasku. Iz čistog razloga što forma naše ekipe ide jednom uzlaznom putanjom. Iako nismo bili nagrađenim rezultatom na Koševu, veći dio utakmice smo protiv sjajnog protivnika igrali dobro. Naptravili smo dvije greške koje tako jedna kvalitetna ekipa koristi. Nadam se da te greške u odbrani nećemo praviti, a da će se efikasnost podići na viši nivo i da ćemo kroz takav scenarij doći do plasmana u 1/8 finala Kupa BiH, kaže Starčević.

I vezista Plavih Almedin Ziljkić je optimista uoči duela sa Plemićima.

– U Mostaru smo promašili nekoliko dobrih šansi i stvarno nismo imali sreće. Slično je bilo i na Koševu. Mi dobro radimo, dobro treniramo ali u nekim presudnim momentima, sreća nas napusti. Vjerujem da će sada sreća biti na našoj strani, kao što je bila u Mostaru na strani Zrinjskog, kaže Ziljkić. Za susret sa Plemićima upitni su Efendić, Kojić, Mitrović i Stokić, dok od ranije u timu nema Stjepanovića.

Meč sa Zrinjskim igra se u srijedu u 16:30 na Gradskom stadionu “Tušanj”.

pressing.ba