Zelenilo jača imunitet

Da biste izbjegli viruse ili ih, ako su vas već "napali", pobijedili, trebalo bi da ojačate imunitet.
07.03.2018 u 17:52

Nutricionisti će vam odmah preporučiti da zato u dnevni ritual ubacite ispijanje zelenog kašastog soka - napravljenog od svježeg voća i zelenog lisnatog povrća.

Kao najjači argument iznose podatak da naš organizam teži da bude bazan, a sve namirnice u presnom obliku upravo djeluju bazno na organizam, dok termički obrađene izazivaju kiselost, koja je plodno tlo za bakterije i viruse.

Hlorofil iz zelenog lisnatog povrća je pritom najsličniji molekulu ljudske krvi.

Ovaj napitak se pravi od 60 odsto voća (najbolje banane i jabuke), 40 odsto zelenog lisnatog povrća (spanaća, blitve, zelja, lišća peršuna i celera), i malo vode, tako što se izmiksaju u blenderu.

Možete da dodate i lan, susam, sjemenke bundeve, konoplju...

Preporuka je da ujutru prvo popijete čašu vode, a zatim čašu zelenog kašastog soka.