Baždarević objavio spisak za Izrael

Selektor bh.reprezentacije Mehmed Baždarević objavio je spisak reprezentativaca za duel sa Izraelom, koji se igra 12.juna u Zenici okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016.godine u Francuskoj!
29.05.2015 u 09:32
meha

Na spisku se nalaze:

Golmani: Asmir Begović (Stoke City), Ibrahim Šehić (FC Qarabag), Ratko Dujković (Zrinjski).

Odbrana: Emir Spahić (bez kluba), Ognjen Vranješ (Gaziantepspor), Sead Kolašinac (Schalke 04), Ermin Bičakčić (TSG Hoffenheim), Toni Šunjić (Kuban), Ervin Zukanović (Chievo), Avdija Vršajević (Hajduk), Mensur Mujdža (Freiburg), Edin Cocalić (Meche,len) Senad Lulić (Lazio).

Vezni red: Haris Medunjanin (Deportivo), Miralem Pjanić (Roma), Izet Hajrović (Werder Bremen), Stojan Vranješ (Lechia Gdańsk), Anel Hadžić (Sturm), Tino Sven Sušić (Hajduk), Muhamed Bešić (Everton), Semir Štilić (Wisla), Edin Višća (Basaksehir). 

Napad: Edin Džeko (Manchester City), Milan Đurić (Cesena), Vedad Ibišević (Stuttgart), Ermin Zec (Balikesirspor).

Plan priprema za ovaj meč nešto je drugačiji u odnosu na ranije mečeve.

- Već 2. juna se okuplja stručni štab, a 3. juna dolaze igrači. Potom, 4., 5., i 6. juna imamo treninge na Grbavici. Subota i nedjelja su slobodni, a onda od ponedjeljka smo u Zenici gdje ćemo dočekati meč sa Izrelom. Tokom boravka u Zenici biće duel između nas i mlade reprezentacije, a utakmica će biti zatvorenog tipa. Za ovo smo se odlučili da ne bi bilo monotonije, a i zbog toga što nije moguće odraditi toliko treninga u Zenici", rekao je Baždarević.

(pressing.ba)