Džeko i Lulić na okupljanje dolaze povrijeđeni

Nogometna reprezentacija BiH okupit će se danas u Zenici pred dva posljednja meča kvalifikacija i to 10.oktobra na Bilinom polju protiv Walesa i tri dana kasnije na Cipru.
05.10.2015 u 07:50
dzeko i lula

Svakako da je najveća glavobolja za selektora Mehmeda Baždarevića povreda našeg najboljeg igrača i kapitena Edina Džeke. On se prošle sedmice povrijedio u talijanskoj Seriji A protiv Carpija. Istegnuće ligamneta koljena daje minimalne šanse da špica Rome vidimo u Zenici u ekipi.

Selektorovim mukama tu nije kraj jer se sinoć povrijedio i Senad Lulić. On je ranije izašao iz igre u meču protiv Frosinonea i za sada se još ne zna o kakvoj se povredi radi.

Ipak, s druge strane ohrabruje povratak u golgetersku formu Ibiševića, kao i Pjanića te Višće i Zeca.

Baždarević na raspolaganju ima 25 fudbalera. Za meč sa Walesom vlada ogromno zanimanje. Euforije nema, svi su svjesni da je pred Zmajevima izuzetno težak zadadatak. Da bi se domogli trećeg mjesta i baraža, potrebne su nam dvije pobjede uz to da Israel ne smije osvojiti više od tri boda u mečevima sa Ciprom i Belgijom. 

Ovo su fudbaleri na koje Baždarević računa za naredne dvije utakmice.

Golmani: Asmir Begović (Chelsea), Ibrahim Šehić (Qarabag), Jasmin Burić (Lech),

Odbrana: Emir Spahić (HSV), Ognjen Vranješ (Gaziantep), Toni Šunjić (Stuttgart), Ervin Zukanović (Sampdoria), Edin Cocalić (Mechelen), Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Sead Kolašinac (Schalke), Mensur Mujdža (Freiburg),

Vezni red: Anel Hadžić (Sturm), Haris Medunjanin (Deportivo), Senad Lulić (Lazio), Tino Sušić (Hajduk), Srđan Grahovac (Rapid), Miralem Pjanić (Roma), Stojan Vranješ (Legia), Semir Štilić (APOEL), Sejad Salihović (Guizhou),

Napad: Edin Džeko (Roma), Edin Višća (Istanbul), Milan Đurić (Cesena), Vedad Ibišević (Herta), Ermin Zec (Gabala) i Armin Hodžić (Dinamo).

pressing.ba