Hapšenje u više opština Tuzlanskog kantona

Pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona prilikom pretresa u Tuzli, Gradačcu, Gračanici, Srebreniku, Lukavcu i Živinicama, uhapsila je više osoba te oduzela drogu, oružje, municiju...
18.03.2019 u 09:20
mup tk

Prilikom pretresa slobode su lišeni A.H. rođen 1989. godine iz Gračanice, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ iz čl. 371 KZ FBiH i dva krivična djela „Teške krađe“ iz čl 287. KZ FBiH sa K.N. rođen 1994. godine iz Gračanice i isti su uz Izvještaj predati u nadležnost Kntonalnog tužilaštva TK-a, E.F. rođen 1985. godine, nastanjen na području Grada Tuzle, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo propisano ZOOM TK-a, M.K. rođen 1980. godine, nastanjen na području općine Srebrenika, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz ZOOM TK-a, A.H. iz Živinica, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Teška tjelesna ozljeda“ iz čl.172. i “Nasilničko ponašanje“ iz čl. 362 KZ FBiH i krivično djelo propisano ZOOOM TK-a, E.B. rođen 1991. godine iz Tuzle, E.B. rođen 1995. godine iz Gradačca, A.M. rođen 1991. godine iz Tuzle i M.S., rođen 1995. godine, nastanjen na području općine Doboj, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Posjedovanje i omugućavanje uživanja opojnih droga“ iz čl. 239. KZ FBH, A.H. rođen 1982. godine iz Tuzle, M.B. rođen 1996. godine iz Tuzle, I.P. rođen 1979. godine iz Lukavca, A.I. rođen 1991. godine, nastanjen na području općine Gračanice, M.I. rođen 1993. godine iz Gradačca i A.K. rođen 1993. godine iz Tuzle, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „ Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz čl. 238 KZ FBiH.

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto: jedna lovačka puška, automatska puška cal 7,62 mm, vazdušna puška, pištolj, 7 kom municije cal. 7,65 mm, dva noža-bajoneta, plazma, laptop, dvije SIM kartice, mobitel, veća količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu canabis sativa, više pvc. pakovanja u obliku loptica u kojema se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed, 24 manja paketića i jedan veći paketić od pvc. folije u kojima se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, četiri manja pakovanja od pvc folije u kojima se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, jedna pvc vrećica u kojoj se nalazilo 18 sjemenki indijske konoplje, šest drobilica, tri digitalne vage i dr.

pressing.ba