Još jedan otkaz Petevu pred Kazahstan i Ukrajinu

Ivayla Peteva je nakon otkaza Pjanića zadesio novi problem, jer je ostao bez još jednog igrača.
01.10.2021 u 16:33

Partizan je sinoć na svom terenu savladao estonsku Floru sa 2:0 golovima Lazara Markovića u drugom kolu Konferencijske lige.

Poslije meča trener Aleksandar Stanojević otkrio je zbog čega u sastavu nije bilo reprezentativca Bosne i Hercegovine Siniše Saničanina. On je standardan od dolaska u beogradski klub, međutim sinoć nije bio u zapisniku, a nakon utakmice Stojanović je otkrio da je bosanskohercegovački stoper zaražen koronavirusom, ali na svu sreću dobro se osjeća.

"Siniša Saničanin ima koronu, uradio je test, on je bio pozitivan. Odlično se osjeća, ali takva su pravila, kad si pozitivan ne možeš ni da treniraš ni da igraš. Odlično se osjeća", rekao je Stanojević.

Ovo su novi problemi za selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivayla Peteva jer okupljanje za naredne mečeve počinje u ponedjeljak, a Zmajeve očekuju susreti na gostovanjima kod Kazahstana i Ukrajine. Petev od ranije ne može računati na Radeta Krunića i Miralema Pjanića zbog povreda, a uputio je naknadne pozive Strasbourgovom Sanjinu Prciću i Dariju Đumiću iz Twentea.