Kako su susjedi ispratili briljatnu noć Zmajeva?

Reprezentacija BiH uvjerljivo je savladala najvećeg rivala za plasman na Euro, selekciju Finske sa 4:1 i zadržala šanse za plasman na smotru najboljih na Starom kontinentu.
13.10.2019 u 00:28

"Rezervista" i povratnik među Zmajeve Izet Hajrović načeo je Fince, Pjanić ih je s dva gola potpuno razmontirao a još jedan povratnik Hodžić ih dokrajčio.

Finci nisu znali šta ih je snašlo u grotlu Bilinog Polja, a i sam finski selektor je priznao da smo ih potpuno nadigrali.

Na ruku nam ide i remi Lihtenštajna i Armenije te poraz Grčke u Italiji.

Zanimljivo je kako su naši susjedi sa istoka i zapada prenijeli domaćoj javnosti pobjedu Zmajeva.

Srbijanski Mondo piše kako su Pjanić i društvo bez Džeke došli do uvjerljive pobjede nad direktnim rivalomm za drugo mjesto, te svoje teoretske šanse počinju da pretvaraju u realne.

No do toga im trebaju još tri pobjede i to nad Grčkom, Italijom i Lihtenštajnom kao i jedan kiks Finske.

Njihove kolege sa B92 ističu vrlo vrijednu pobjedu Zmajeva koji su stigli samo na dva boda Fincima, s kojima će se do kraja kvalifikacija boriti za drugo mjesto.

I naši zapadni susjedi se dive pobjede izabranika Roberta Prosinečkog. Tako index.hr veliča Robija te dinamovce Hajrovića, Gojaka i Hodžića. Novinar istog portala oduševljen je igrom Zmajeva koji su potpuno razmontirali Fince kojima su sada stigli na dva boda.

Kolege iz Jutarnjeg lista posebno hvale igrače Dinama, koji su dali jako veliki doprinos značajnoj pobjedi BiH. Podvlače kako je Robi od Saveza dobio novu šansu a njegova ekipa nakon Finske novi život i priliku za direktan plasman na Euro. Ističe se sjajna reakcija Zmajeva koje su mnogi otpisali nakon blijedih partija u septembru.

Naredni izazov za Zmajeve je u utorak protiv Grčke.

pressing.ba