Mogu li Tuzlaci i Zeničani pokvariti slavlje Sarajlijama?

U zadnjem kolu BH Telecom PL na Koševu i Bilinom polju se igra za titulu, na Pecari za Evropu, a u Ugljeviku, Zvorniku i Travniku za osptanak.
30.05.2015 u 11:11

Sarajevu treba pobjeda nad Slobodom za osvajanje titule. Ovaj duel bordo timu znači sve a Tuzlacima gotovo ništa. Musemićev tim uz to dolazi bez pet standardnih igrača i čini se kako ekipa s Koševa ne bi trebala imati velikih poteškoća da dođe do tri boda, no "Rossoneri" ne misle tako. Oni žele da se nadigravaju kako je poručio Zajko Zeba, prva Musemićeva violina i nekadašnji fudbaler Željezničara.

Upravo taj Željezničar je direktan konkurent Sarajevu za titulu. Njima danas u Zenici treba pobjeda nad Čelikom i kiks Sarajeva. Dakle, oni se uzdaju i u Slobodu i u sebe. Zato će ekipi Milomira Odovića biti teže da dođu do titule, no nije nemoguće jer Sloboda ove sezone igra kao preporođena. No jako dobro partije pruža i Čelik, kojem kao i Slobodi današni meč ne znači ništa.

U Širokom domaćin dočekuje Zrinjski i ovaj duel je odlučujući za plasman u Euro ligu. Zrinjskom odgovara i remi jer imaju tri boda više, dok domaćin mora pobijediti inače ostaje bez Evrope, jer su u srijedu izgubili finale Kupa. Bit će jako uzbudljivo vidjeti šta će se dešavati na Pecari.

To je to što se tiče borbe za titulu i za Evropu.

Sada slijedi nekoliko mečeva borbe za opstanak.

Direktan sudar u Ugljeviku formalnog domaćina Mladosti koja se nalazi na 15.mjestu i posljednjeplasirane Zvijezde. I jednom i drugome timu treba pobjeda i ko slavi ostaje, a ko izgubi ispada, dok s remijem vjerovatno oba tima ispadaju. 

Izuzv ovoga meča o ispadanju u niži rang odlučuju mečevi Travnik-Vitez i Drina-Slavija.

Sve utakmice su igraju u istom terminu od 17 sati.

RASPORED

Sarajevo-Sloboda
Čelik-Željezničar
Zrinjski-Široki Brijeg
Travnik-Vitez
Drina-Slavija
Olimpic-Radnik
Velež-Borac
Mladost-Zvijezda

pressing.ba