Na Mešinom spisku opet Bešić, na rezervnom tri iz PL

Selektor BiH Mehmed Baždarević objavio je spisak fudbalera za susret sa Grčkom koj se igra u Zenici 9.juna.
26.05.2017 u 10:30

Selektor se osvrnuo na našeg narednog rivala:

- Vidjeli ste odgovornu i disciplinovanu Grčku protiv Belgije. To je druga reprezentacija u odnosu na onu koju smo sreli u Pireju. Oni su dobro organizovana ekipa. Na nama je sve. Da jednom agresivnom i timskom igrom dođemo pozitivnog rezultata. Zajedno sa publikom moramo odigrati utakmicu kakva se očekuje. Ne smijemo nasjedati na provokacije. Moramo odgovoriti na pravi način, rekao je Baždarević.

Podvukao je imena koja će nam nedostajati:

- Nedostaje nam vođa i lider Emir Spahić. On nije dugo na terenu. Također i Sead Kolašinac, koji je suspendovan. Nadam se da će Zukanović, Bičakčić i Lulić odgovoriti zadatku. Odlučit ćemo nakon treninga i vidjeti ko je najspremniji i najiskusniji da odgovori ovoj utakmici, pojašnjava selektor.

Onda je zaključio:

 - Otvorene i realne su šanse da osvojimo prvo ili drugo mjesto u grupu. Sve je moguće i fudbalu i nadam se da ćemo imati više optimizma. Moramo biti realni. Očekuje nas teška utakmica, ali sve je u našim rukama, priča Baždarević.

Golmani:

Asmir Begović (Chelsea/Engleska), Ibrahim Šehić (Qarabag/Azerbejdžan), Kenan Pirić (Zrinjski/Bosna i Hercegovina)

Odbrana:

Ognjen Vranješ (AEK/Grčka), Toni Šunjić (Palermo/Italija), Ervin Zukanović (Atalanta/Italija), Avdija Vršajević (Osmanlispor/Turska), Ermin Bičakčić (Hoffenheim/Njemačka), Edin Cocalić (Mechelen/Belgija), Daniel Pavlović (Sampdoria/Italija), Dario Đumić (NEC Nijmegen/Holandija), Samir Memišević (Groningen/Holandija)

Vezni red:

Miralem Pjanić (Juventus/Italija), Haris Medunjanin (Philadelphia Union/SAD), Senad Lulić (Lazio/Italija), Edin Višća (Istanbul Basaksehir/Turska), Muhamed Bešić (Everton/Engleska), Miroslav Stevanović (Željezničar/Bosna i Hercegovina), Sanjin Prcić (Rennes/Francuska), Gojko Cimirot (PAOK/Grčka), Mato Jajalo (Palermo/Italija), Rade Krunić (Empoli/Italija), Danijel Milićević (Gent, Belgija)

Napad:

Edin Džeko (Roma/Italija), Vedad Ibišević (Hertha/Njemačka), Armin Hodžić (Dinamo Zagreb/Hrvatska), Riad Bajić (Konyaspor/Turska), Kenan Kodro (Osasuna/Španija)

Rezervni spisak: Haris Duljević (Sarajevo/Bosna i Hercegovina), Tomislav Tomić (Zrinjski/Bosna i Hercegovina), Dino Beširević (Radnik/Bosna i Hercegovina).

pressing.ba