NFSBiH: Seminar za portparole premijerligaša

U četvrtak je u novootvorenoj zgradi Nogometnog saveza BiH održan seminar za portparole premijerligaških klubova te za novinare koji prate rad Nogometnog saveza BiH.
14.02.2019 u 19:26

Damir Šagolj je govorio o planovima Nogometnog saveza da angažuje agenciju odnosno da u vlastitoj režiji otvori kanal koji će pružiti medijima kvalitetne informacije, posebno u situaciji kada naša A reprezentacija gostuje.

Na ovaj način bi redakcije U BiH dobile kvalitetne maaterijale s terena, prije svega fotografije, ali i video te audio snimke.

Slavica Pecikoza je govorila da PR služba Nogometnog saveza BiH nije dovoljno razvijena, posebno ne kadrovski zbog čega Premijer liga nije dovoljno promovisana.

To je posebno potcrtao Mario Pandža, PR NK Zrinjski iz Mostara koji je kazao da je "BH Telecom Premijer liga BiH proizvod Nogometnog saveza BiH i da zbog toga Savez mora više raditi na njegovoj promociji".

U vezi s tim Zoran Vajkić, predsjednik Komiteta za medije je istakao kako su medijske službe u susjedstvu mnogo brojnije pa tako Fudbalski savez Srbije ima četiri a Nogometni savez Hrvatske čak osam profesionalaca stalno zaposlenih.

Dinko Čeko je govorio o premijerligaškim klubovima i saradnji s njima, istakavši kako mnogi premijerligaši nemaju nikako ili su njihove web stranice neaktivne i ne ažuriraju se redovno.

Portparolima se obratio i Džemal Čalija iz Komiteta za sport pri NSBiH gdje je govorio o propustima sudija i delegata, ali i klubova prilikom organizovanja utakmica.

Na seminaru je istaknuta važnost PR službi u premijerligašima, istakavši da ona mora biti na većem nivou, kako bi se klubovi što bolje promovisali.

Potcrtano je i neodgovorno ponašanja pojedinih trenera i fudbalera nakon utakmica, posebno kada ne ostvare željeni rezultat da se ne pojave na press konferencijama.

pressing.ba