Vrlo dobro izdanje Zmajeva u remiju s Austrijom

Reprezentacija BiH remizirala je večeras u prijateljskom meču u Beču protiv Austrije odigravši 1:1.
31.03.2015 u 20:36

Krenuli smo u meč sa Mujdžom i Zukanovićem na bokovima te Spahić i Bičakčićem ispred Begovića. Na poziciji dva zadnja vezna bili su Hadžić i Medunjanin, a ispred njih Vršajević desno, Hajrvoić lijevo te Pjanićem iza Džeke.

Austrijanci su poveli sredinom prvog dijela kada je naš vezni red slabo reagovao i dopustio Junuzoviću da kroz sredinu terena gurne loptu za Janka, gdje Bičakčić i Mujdža kasne u blok, a kapiten Austrijanaca pogađa vrhom kopački za vodstvo domaćih.

U nastavku susreta u sredini terena priliku je dobio agresivniji i brzi Bešić koji je unio dosta živosti u našu sredinu terena, pa je tako već u 48.minuti prozujao pored Austrijanaca, gunuro loptu za Hajrovića koji sa distance šutira i pogađa za poravnanje.

Odmah na startu drugog dijela se vidjelo da smo sa Bešićem dobili na agresivnosti i brzini koja nam je neophodna, s obzirom da imamo dosta igrača koji su "tempaši" poput Pjanića, Medunjanina, Hadžića...što dosta stvara problema našem timu.

Kasnije je priliku dobio i Ibišević pa smo zaigrali sa dva špica, ali nismo napravili ništa posebno više u vrhu, a Meša je potom ubacio i Štilića, Prcića, Sušića i Šunjića.

Sve u svemu ne možemo biti nezadovoljni. U prvom poluvremenu nismo bili na željenom nivou, ali smo u nastavku zaigrali bolje.

No ovo su mečevi na kojima selektor treba da isproba neke stvari i da stvori što bolju sliku s čim raspolaže za nastavak kvalifikacija.

Večeras smo vidjeli jednu ozbiljnu i odgovornu igru što je svakako ohrabrujuće.

pressing.ba