Očajno drugo poluvrijeme koštalo Zmajeve poraza u Estoniji

Rukometna reprezentacija BiH poražene ja u Estoniji sa 24:21 u okviru 3.kola kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo.
06.01.2021 u 20:25

Reprezentativci BiH su dva dana maltretirani u estonskom hotelu gdje su imali životinjski tretman, što se očito odrazilo na njihovu igru.

Iako smo u prvom poluvrmenu izgledali jako dobro i na odmor otišli sa tri gola razlike, u nastavku smo bili očajni.

U uvodnim minutama meča se igralo uglavnom gol za gol, a prvu osjetljiviju prednost smo napravili u 22. minuti kada nas je Haseljić odveo na +3(8:11). Tu prednost naši momci su držali i do kraja prvog poluvremna, pa se na odmor otišlo za sigurnom prednošću 11:14.

U nastavku veliki problemi kada je napad potpuno zakazao. U prvih 12 minuta nastavka postignu su samo dva gola što su Estonci iskoristili i meč vratili u egal. Estonci su uspjeli i preokrenuti, povesti 19:18, što je značilo da će završnica biti izuzetno neizvjesna.

U posljednjih pet minuta se ušlo pri rezultatu 20:20. Tri minute prije kraja Estonic su otišli na dva gola prednosti (23:21) kada je pogodio Celmis. Estonci su do kraja zabili još jedan gol za konačnih 24:21. Ove dvije reprezentacije će se sastati u nedjelju.

Bosna i Hercegovina će Estoniju dočekati u Bugojnu.

pressing.ba