Pristojan otpor u minimalnom porazu od Španije (video)

Reprezentacija BiH minimalno je poražena sa 1:0 od selekcije Španije.
18.11.2018 u 22:08

Posljednji meč u uspješnoj 2018.godini poslužio je Prosinečkom da još jednom provjeri s čim raspolaže za kvalifikacije za EP koje nas čekaju na proljeće.

Nije bilo Vranješa ni Todrovića pa je prvi puta na desnom boku zaigrao Cimirot a s njim pozadi još Bičakčić, Šunjić i Nastić.

U vezi su iza Džeke bili rastrčani Bešić Višća, Gojak, Krunić i Sarić.

Španci nam u prvih 45 minuta nisu stvorili ozbiljnu šansu iako su imali veći posjed a mi smo prijetili preko Višće i Džeke. 

U drugo poluvrijeme domaći su bolje ušli. Cimirot je izgubio bespotrebno loptu, a Morata iz izledne prilike šutirao preko gola.

Uzvratili su Zmajevi u 52. minuti. Edin Džeko se fantastično zagradio i poslao loptu na desnu stranu prema Edinu Višći. Fudbaler Basaksehira u trku je sjajno uposlio Krunića, koji je zamalo zakasnio i sjajna prilika otišla je u nepovrat.

Najbolju priliku na utakmici propustio je Morata u 58. minuti. Šehić je fantastično odbranio udarac Asensia, a na loptu je natrčao Morata i promašio prazan gol. I onda, ta nesretna 78. minuta. Isco je potegao sa distance, Šehić odbranio, a Mendez odbijenu loptu pospremio u mrežu Zmajeva. No, uprkos porazu, Zmajevima se nema šta zamjeriti…

Španija – BiH 1:0 (Mendez 78’) Stadion Gran Canaria u Las Palmasu. Sudija: Carlos Xistra (Portugal). Žuti kartoni: Gaya, Morata (Španija), Sarić (BiH).

ŠPANIJA: Arrizabalaga (od 75. Lopez), Llorente, Gaya, Morata (od 64. Rodrigo), Ceballos (od 64. Fronals), Asensio, Suso (od 58. Mendez), Hermoso, Rodri, Jonny (od 51. Azpilicueta), Isco.

BiH: Šehić, Bičakčić, Zukanović, Nastić, Cimirot, Gojak, Bešić, Sarić (od 79. Prcić), Višća (od 81. Bajić), Džeko (od 84. Kodro), Krunić (od 62. Duljević).

pressing.ba