S tri promila alkohola usmrtio majku i kćerku a troje djece povrijedio

Nermin Rustempašić (34) iz Travnika sa tri promila alkohola u krvi vozeći "Opel Astru" u petak navečer je usmrtio Azru Hajrić i njenu devetogodišnju kćerku dok je ovom prilikom udario još troje djece koja su izvan životne opasnosti.
08.12.2018 u 12:29

Među povrijeđenima su i dva sina glavnog imana Harisa ef. Amidžića, koji imaju osam i 12 godina. Jedan je smješten u bolnicu u Travniku, dok je drugi, zajedno sa povrijeđenim Azrinom sinom, prevezen u UKC Sarajevo.

Stanovnici Novog Travnika s kojima smo razgovarali kažu da je divljanje vozača u ovom gradu svakodnevnica. Na žalost, jedan takav vozač poput alkoholiziranog Rustampašića ubio je dvije osobe. Rustampašić je od ranije poznat pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Srednje-bosanskog kantona.

On je u trenutku nesreće imao više od tri promila alkohola u krvi, kazao nam je zamjenik glavnog kantonalnog tužioca SBK Dragan Popović koji je rukovodio uviđajem nakon tragične saobraćajne nesreće. Očevici nesreće kažu da su scene sa mjesta događaja stravnične.

Majka Azra i njena kćerka na mjestu nesreće su bile mrtve.

(R.S.)