Srebrenica: Bajram-namaz u sedam džamija

Bajram-namaz tradicionalno je jutros klanjan u Bijeloj džamiji u Srebrenici, kao i u Potočarima, Sućesci, Luci, Osmačama, Dobraku i Osatu.
24.05.2020 u 11:14

Obavljeno je to uz poštivanje svih mjera zaštite od koronavirusa, a nakon bajram-namaza nije bio organizovan bajramski prijem ispred Čaršijske džamije kako je to praksa bila proteklih godina.

Glavni imam Medžlisa IZ Srebrenica Damir ef. Peštalić čestitao je Bajram džematlijama i svim muslimanima širom svijeta, istaknuvši da je zbog pandemije ovaj ramazan bio drugačiji nego prethodni.

- Sve je drugačije bilo ovih mjeseci. Morali smo se prilagoditi. Želim istaći ponos na naš Rijaset, zbog odgovornosti tokom pandemije. Rijaset i reis su pokazali kako treba biti odgovoran, i na prvo mjesto staviti zdravlje čovjeka. Bez obzira na sve svaki puta je isti osjećaj. Neizmjerna je zahvalnost dragom Bogu. Poseban osjećaj je što smo i ovaj Bajram u našoj Srebrenici. Molimo ga da to uvijek bude u zdravlju, rahatluku, bez ikakvih tenzija, problema, da u ovoj našoj lijepoj Srebrenici, našoj lijepoj državi Bosni i Hercegovini živimo kao što mi to znamo dostojanstveno i poštujući jedni druge. To je uvijek molba dragom Bogu za svaki blagdan – poručio je ef. Peštalić.

(fena)