Starčević i Kostić ulogu favorita prepuštaju Širokom

Debitanski nastup fudbaleri Tuzla Citya imat će u nedjelju na Pecari gdje gostuju kod Širokog. Tim povodom danas je upriličena press konferencija, gdje su se novinarima obratili trener Starčević i kapiten Kostić.
20.07.2018 u 10:26

– Bez obzira što je Široki oslabljen u odnosu na prethodnu sezonu, riječ je o jako kvalitetnoj ekipi koja će se i ove sezone boriti za sami vrh. Gledao sam njihov susret protiv Domžala i pokazali su kvalitet. Posebno u prekidu a uz to ekipa su koja igra brz fudbal s dobrim protokom lopte i zato nas sigurno očekuje jako zahtjevan meč, kazao je Starčević na press konferenciji koja je upriličena u petak u klupskim prostorijama.

Kada je u pitanju tim Tuzla City, trener ovog tima smatra da je zadovoljan.

– Izuzev Milakovića koji mora na operaciju te Hasanovića koji za sad lagano trčkara, svi ostali su u konkurecniji za meč. U ovome momentu ne mogu da kažem sastav koji će istrčati na Pecaru jer još imamo nekih dilema. U svakom slučaju tražit ću od svojih igrača da se postave dobro, da budemo agresivni i sigurno da će to bit jedna kvalitetna utakmica, kaže trener tuzlanskog premijerligaša.

S druge strane kapiten Ivan Kostić se kratko osvrnuo na ono što je iza ekipe.

– Prije svega jako smo sretni što smo ispunili veliku želju našeg predsjednika Azmira Husića da se plasiramo u Premijer ligu. Očekujem da ćemo u ovoj sezoni igrati značajnu ulogu i sve je na nama. Jedva čekamo da počne sezona, svi smo spremni za duel u Širokom. Prepuštamo ulogu favorita domaćinu a od nas očekujem da budemo na željenom nivou, kazao je Kostić.

Meč na Pecari igra se u nedjelju u 20 sati i 30 minuta.

pressing.ba