Trojica već otišla s Tušnja, ko je sljedeći!?

Slobodu su već napustila tri fudbalera, a izvjesno je da će njihovim stopama još neki!
22.09.2016 u 15:56

Među prvima koji su spakovali stvari i krenuli put pod noge su stoper Aldin Džidić, zatim napadač Mahir Karić te veznjak Damir Mehidić.

I dok su Džidić i Karić na Tušanj stigli ljetos uoči početka sezone, Mehidić je dijete Slobode.

Džidić, Karić i Mehidić su otišli iz Tuzle nakon što se Odbor za hitnost obratio fudbalerima, davši im do znanja kako neće moći ispoštovati obaveze prema njima.

- Kazao sam novim ljudima iz Uprave hoće li donijeti novac i isplatiti nam ono što ima Klub obaveza prema nama, na što su se samo nasmijali. Bilo je jasno kako ovdje više nema smisla ostati, kazao je Džidić.

Za njim se spakovao i Karić te Džidić, a odlazak najavljuju Zeba, Veselinović, Subić i ostali a evidentno je da će na Tušnju ostati samo oni koji ne budu mogli pronaći sebi bolji klub.

Situacija se preko noći promijenila u Slobodi nakon što je sada već bivši predsjednik Azmir Husić odlučio da podnese ostavku zbog neadekvatne podrške Grada na čelu sa gradonačelnikom Jasminom Imamovićem.

Situacija je bukvalno alarmantna na Tušnju, jer nakon odlaska Husića jasno je da će Klub dalje teško funkcionisati i da se ponovo vraća na onu stepenicu gdje je do skora bio.

Navijači Slobode su ogorčeni na gradske vlasti koje su srozale Klub do dna i koje nisu iskoristile i spremnost Husića da Klub "ozdravi".

pressing.ba