Tuzla City zaustavio Zrinjski na Tušnju

U duelu Tuzla Cityja i Zrinjskog nije bilo golova na Tušnju.
18.08.2019 u 23:59

Tuzlaci su ofanzivno ušli u meč, a u drugoj minuti sjajan šut Ubiparipa odlazi pored gola. Lendrić sa druge strane uzvraća, Fejzić je oprezan, da bi jako dobrih deset minuta igre zaključio pokušajem Efendić. Zrinjski je i u 18. minuti imao dobru akciju.

Ipak, Fejzić je ponovo uspješniji od napadača gostiju, da bi potom uslijedio period tvrde i vrlo dosadne utakmice. Apsolutno ništa se nije dešavalo vrijedno spomena na Tušnju i na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

Uvodne minute nastavka pripale su Plemićima. Pokušali su preko Stojkića ugroziti Fejzića, no golman domaćih je siguran. Potom se igra ponovo umirila. Igralo se dosta čvrsto, čekala se greška protivnika, a u 74. minuti domaći propuštaju veliku šansu. Rezervista Crnkić fantastično pronalazi Nukića, ovaj je sam pred Brkićem, ali njegov završni udarac nije precizan i lopta pogađa spoljni dio mreže.

Domaći tim je do kraja bio bolji i ofanzivniji, ali su Plemiću imali šansu za pobjedu. Mandić je u 85. minuti izašao sam pred Fejzića, ali je promašio. Ostalo je do kraja 0:0, pa je Tuzla City propustio šansu da preuzme vrh tabele nakon pet kola, a tamo i dalje stanuje FK Željezničar.

Premijer liga BiH, 5. kolo.

Tuzla City - Zrinjski 0:0

FK Tuzla City: Fejzić, Efendić, Husejinović, Kojić, Stjepanović, Terzić, Hasanović, Nukić, Ubiparip, Sesar, Zlatković.

HŠK Zrinjski: Brkić, Čurjurić, Zlomislić, Šovšić, Barbarić, Stojkić, Lendrić, Jakovljević, Mandić, Kadušić, Govedarica.

pressing.ba