U ovo selo je zabranjen dolazak političarima

Predizborna kampanja u BiH uzima sve većeg maha iz dana u dan, a politički kandidati užurbano rade na pripremanju i organizovanju predizbornih tribina.
17.09.2018 u 14:07

I dok obraćanja traju, obećanja se izgovaraju, publika aplaudira, mještani Podgore kod Breze su odlučili da ove godine ne žele slušati “laži koje slušaju godinama”.

Naime, prije dvije noći je u ovom mjestu osvanuo transparent sa porukom za sve političke kandidate koji se bore za dio vlasti na oktobarskim izborima. Na transparentu koji je postavljen u samom centru MZ-a piše “Nijedna stranka nije dobrodošla u Podgoru, lažete nas godinama”.

U izjavi za N1, jedan od mještanina ovog mjesta, Amir Solak, je kazao da su se stanovnici ovog mjesta odlučili za ovakav transparent jer ne mogu više trpiti laži.

“Transparent su postavili mještani natjerani nezadovoljstvom koje traje godinama jer nijedna vlast, tj. stranka koja je bila na vlasti nije uradila apsolutno ništa i nije održala niti jedno jedino obećanje”, kazao je Solak za N1.

Dodao je da, iako je bilo mnogih obećanja, u Podgoru od rata nije uloženo ništa.

“U Podgoru nije uloženo ništa poslije rata, počevši od puta pa nadalje. Naša djeca igraju fudbala na cesti, naš glavni put koji vodi od centra Podgore do Stare džamije je i dalje nakon rata neasfaltiran”, dodao je i poručio:

“Selo nam u 2018. godini izgleda kao i odman nakon rata”.

Podsjećamo, opći izbori će biti održani početkom oktobra.

(N1)