Zec se nametnuo s dva gola, Subić se predstavio tuzlanskoj publici

Sloboda je u srijedu odigrala na Tušnju prijateljski meč sa Slogom iz Simin Hana, kojeg je riješila u svoju korist sa 3:0.
27.07.2016 u 19:12

Dvostruki strijelac je bio Asim Zec koji se ozbiljno nameće u vrhu napada, dok je još jedan dodao Govedarica iz penala.

Husref Musemić je izveo postavu od igrača koji su malo ili nikako igrali protiv Olimpica, kako bi se još jednom uvjerio ko bi to mogao eventualno uskočiti među prvih 11 na Pecari.

Ispred Pirića koji je propustio duel s Vukovima zbog bolova u leđima odbranio je 60 minuta bez greške, a posljednjih pola sata dobio je Erić.

Zadnju liniju činili su Škahić i Lazevski na bokovima a stoperski par bili su Mehmedagić i Kostić. U vezi su bili iza leđa Zebe novajlija Fatić i Grahovac, na krilnim pozicijama Govedarica i Subić te u vrhu Zec.

Upravo je ovaj posljednji pokazao Musemiću kako je željan igre a osim brzine i okretnosti pokazao je i golgeterske sposobnosti, te će se sigurno uz "sidraše" Karića i Krpića jako dobro uklapati.

U postavi je bio i toliko očekivani Subić. Na početku meča malo pod "ručnom" odajući dojam kao da nije najbolje fizički spreman ali je u nekoliko navrata probijao lijevi bok, centrirao, asistirao, šutirao...bio opasan. 

S obzirom da on nema pravo nastupa u Širokom, a da je Lazevski stekao pravo i da je odigrao tek nešto više od poluvremena, vrlo je moguće da bi Makedonac mogao biti rješenje za lijevi bok.

Škahić je zaigrao na desnom boku. Pauza se osjeti ali nema sumnje kako će ovaj defanzivac biti od koristi na više defanzivnih pozicija.

Sve u svemu, Musemić sada definitivno ima mnoštvo rješenja na svakoj poziciji, a kako će to sve izgledati, vidjet ćemo u nedjelju od 21 sat na Pecari uz živi prijenos na Areni Sport.

pressing.ba