Čeliku oduzeti bodovi

Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine žestoko je kaznila NK Čelik.
21.11.2019 u 20:18
celik

Zeničanima su oduzeta tri boda jer zbog suspenzije nisu odigrali susret 15. kola BHT Premijer lige BiH protiv Željezničara. Uz to, kažnjeni su i novčanovom kaznom od 1.000 KM. To je za Faktor potvrdio Josip Roso, predsjednik DK FSBiH. Disciplinci su radili po Pravilniku i Zeničane su kaznili na osnovu Člana 63, koji se odnosi na neodigravanje utakmica, u kojem jasno piše:

- Klub, čiji tim neopravdano ne nastupi na prvenstvenoj utakmici, bit će kažnjen oduzimanjem od tri do 12 bodova, odnosno od tri do 12 negativnih bodova. Roso je objasnio da su sjednici prisustvovala peterica članova, a da je opravdano odsustvovao Radivoje Lazarević.

- Lazarević je ranije najavio da neće biti prisutan, a svi ostali članovi Disciplinske komisije bili su jednoglasni da se Čeliku oduzmu tri boda - kazao je Roso.

Zeničani su sada u nezavidnoj poziciji, jer su došli nadomak opasne zone. Ostali su na devetoj poziciji, ali sada imaju 16 bodova, bod više od Slobode i tri više od pretposljednje Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Na posljednjoj poziciji je Zvijezda koja ima šest bodova.