Nikada više EURO u ovakvom formatu

Nakon skoro mjesec dana Europsko prvenstvo 2020 bliži se kraju, a veliko finale između Italije i Engleske igra se u nedjelju, s početkom u 21 sat na londonskom Wembleyju.
10.07.2021 u 13:33

Bilo je ovo jedinstveno natjecanje koje se, po prvi put u svojoj historiji, igralo širom Europe. Tako je čak 11 gradova ugostilo utakmice Europskog prvenstva, što je bilo poprilično naporno za momčadi i njihove navijače koji su morali proputovati tisuće kilometara u razmaku od nekoliko dana.

Primjerice, švicarska nogometna reprezentacija proputovala je više od 15.000 kilometara. Belgija koja je ispala u četvrtfinalu Europskog prvenstva, proputovala je nešto više od 10.000 kilometara, dok su finalisti, Engleska i Italija, odigrali sve utakmice prvog kruga natjecanja u Londonu i Rimu. Zbog toga predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin tvrdi kako više ne bi podržao ovakvo Europsko prvenstvo, piše Dnevnik.hr.

"Ne bih više podržao ovakav Euro. Bilo je ovo prezahtjevno. Morali smo puno putovati u zemlje s različitim jurisdikcijama i različitim valutama. Nije bilo jednostavno", rekao je i dodao kako nije bilo pošteno ni prema reprezentacijama, ni prema navijačima. "Nije bilo pošteno, neke reprezentacije morale su prijeći više od 10.000 kilometara, dok su druge reprezentacije morale prijeći tek nešto više od 10.000 kilometara". Međutim, format ovogodišnjeg Eura odabran je prije dolaska Čeferina na funkciju predsjednika europske nogometne organizacije. "Bila je to zanimljiva ideja, ali bilo ju je teško sprovesti. Tako da sigurno nećemo ponoviti ovakav Euro", kazao je Čeferin.