Australian open: Hercegovac nemoćan protiv Federera

Roger Federer osvojio je još jedan Grand Slam turnir!
28.01.2018 u 12:01
federer cilic

U finalu Australian opena sa 3:2 je savladao hrvatskog tenisera rođenog u Hercegovini Marina Čilića, koji je pružio dostojan otpor jednom od najboljih tenisera svih vremena.

Federer je sjajno otvorio meč i za samo 25 minuta riješio prvi set u svoju korist rezultatom 6:2.

U drugom setu teniser iz Međugorja je podigao nivo igre, došao je do tie-breaka i riješio ga u svoju korist rezultatom 7:6(5) za 1:1 u setovima.

U trećem setu Švicarac podiže nivo igre i rutinski privodi set kraju rezultatom 6:3 za vodstvo 2:1 u setovima.

Federer je odmah na početku četvrtog seta došao do breaka i poveo sa 2:0, te su svi pomislili da će ga rutinski osvojiti, ali je Hrvat potom zaigrao mnogo agresivnije i najprije je u šestom uzvratio istom mjerom i došao do 3:3, a potom je napravio break u osmom gemu za 5:3 i izjednačio na 2:2 u setovima rezultatom 6:3. Roger je sjajno otvorio i peti set, napravio je break i poveo rezultatom 3:0.

No, za razliku od prethodnog seta Čilić nije uspio uzvratiti i Švicarac je uz još jedan break do svoje 20. Grand Slam titule u karijeri stigao trijumfom nad Hrvatom rezultatom 6:2, 6:7(5), 6:3, 3:6, 6:1. Federeru je ovo bila 20. Grand Slam titula u karijeri iz 30. finala, dok je Čilić ostao na jednoj tituli iz tri Grand Slam finala.

pressing.ba