Džeko:"Vjerujem da ću s Romom do kraja karijere osvojiti Scudetto"

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine i napadač Rome Edin Džeko u razgovoru za Kicker najavio je predstojeći gradski derbi protiv Lazija, koji se igra u subotu.
13.11.2017 u 17:24
edin

Džeko je kazao kako ima još dvije godine u kojima može osvojiti Scudetto s Romom, ali dodaje kako je Juventus još uvijek prvi favorit. Također, Džeko je rekao kako očekuje paklenu atmosferu u derbiju koji se igra u subotu.

"Imam još dvije godine da donesem Scudetto Romi. Iako je ove sezone još sve neizvjesno, Juventus je uvijek favorit. Nas u subotu očekuje gradski derbi protiv Lazija, a za one koji nisu doživjeli to, onda teško razumiju kakva je to utakmica. Ako pobijediš za navijače, tvoj život postaje puno ljepši. Navijači više ne protestuju pa ću vjerovatno doživjeti najbolju atmosferu do sada jer je ranije bilo tužno igrati na polupraznom stadionu", kazao je Džeko. On se nakon toga osvrnuo na kritike koje je u prošlosti dobijao te rekao kako nije želio napustiti Rim nakon prve godine.

"Ukoliko me saigrač kritikuje, prihvatim to, ali su mi sudili mnogi ljudi koji ne razumiju ništa. Ignorišem te kritike, a i u Manchester Cityju sam imao loš početak. Mogao sam napustiti klub nakon prve godine, ali nisam odustao i moja porodica i ja se osjećamo lijepo u Rimu", rekao je Džeko. Za kraj, Džeko je rekao da igrači nisu roboti i da svi imaju uspone i padove, kao i da su navijači Rome fantastični.

"Ukoliko Messi i Ronaldo ne postignu pogodak dvije utakmice, što se rijetko dešava, onda svi govore da su u krizi. Mi nismo roboti, imamo svoje uspone i padove. Navijači Rome su nevjerovatno srčani, a igranje pred njima vam daje entuzijazam i želju", završio je napadač Rome.

Podsjećamo, derbi između Rome i Lazija igra se u subotu od 18:00 sati. Vučica nakon 11 odigranih utakmica ima jedan bod manje od Lazija, a Džeko je u ovoj sezoni postigao sedam pogodaka.