Ibišević srušio Bayern i pokazao da nije za staro gvožđe (video)

Veda Ibišević opet zabija.
29.09.2018 u 12:22

Sada već bivši reprezentativac BiH bio je strijelac jednog od dva pogotka u pobjedi njegove Herthe nad Bayernom. 

Fudbaleri minhenskog Bayerna doživjeli su poraz na premijeri šestog kola njemačke Bundeslige.

Na "Olimpijskom stadionu" u Berlinu, Hertha je bila bolja od minhenskog Bayerna sa 2:0 (2:0).

Prvi su priprijetili gosti iz Bavarske, pucao je Boateng nakon centaršuta iz kornera, ali je njegov udarac glavom otišao pored gola Herthe.

Igrao se 22. minut, kada je Hertha po prvi put ozbiljno priprijetila, šutirao je Salomon Kalou glavom, ali je Manuel Neuer zaustavio pokušaj bivšeg igrača Chelseaja.

Ipak, samo minut kasnije, Jerome Boateng pravi prekršaj u svom kaznenom prostoru, a sudija Fritz dodjeljuje penal domaćinu. U 39. minutu je dobru priliku za izjednačenje propustio Arjen Robben, Holanđanin je prihvatio jedan odličan centaršut, ali je neprecizno šutirao, lopta je otišla preko gola.

A onda, pred sa kraj prvog dijela igre, igrao se 44. minut, kada je Lazaro pronašao Dudu, a ovaj je sa par metara zakucao loptu u mrežu nemoćnog Manuela Neuera za 2:0 u korist Herthe. Slovak je u strašnoj formi, bio je ovo njegov peti gol u Bundesligi ove sezone i sa tim učinkom je prvi na listi strijelaca, ispred klupskog kolege Ibiševića, koji je postigao gol manje. U nastavku je Bayern svim silama pokušavao da dođe do gola, Alcantara je piprijetio već u 50. minutu, ali je odbrana uspjela da ga izblokira.

U 68. minutu, rezervista Gnabri prijeti nakon kornera, ali Kraft uspjeva da ukroti njegov udarac. Istakao se golman Herthe i 11 minuta kasnije, kada je Sandro Wagner dobro priprijetio, ali je Kraft bio veoma raspoložen, pa je uspio da odbrani i njegov udarac iz veoma izgledne pozicije.

Bayern je dominirao, ali izabranici Nika Kovača nisu uspjevali pronaći put do mreže domaće ekipe. Pobjedom se Hertha izjednačila na tabeli sa Bayernom i obje ekipe imaju sada 13 bodova. bavarci imaju bolju gol razliku (+2).

(RS)