Legenda njemačkog fudbala kupovao glasove za domaćinstvo Mundijala

Legenda njemačkog fudbala nalazi se pod prismotrom istražilaca zbog sumnje da je kupovao glasove kako bi Njemačka bila domaćin Mundijala 2006.godine!
01.12.2016 u 12:04

Osim njega, pod sumnjom je i bivši visoki zvaničnik FIFA Urs Linsi, a nemački mediji navode da su korišćene velike svote novca kako bi se kupovali glasovi u ovoj organizaciji.

Pored Bekenbauera i Linsija, predmet istrage su još dvojica članova organizacionog komiteta, čija imena još nisu poznata.

„Kancelarija tužioca Švajcarske potvrđuje da je 23. novembra 2016. godine sprovela pretres kuća u saradnji sa federalnom policijom (fedpol) na brojnim lokacijama u dijelovima zemlje u kojima se govori njemačkim jezikom“, stoji u saopštenju.

Slučaj je prvi put došao na naslovne strane u oktobru 2015, kada je nemački dnevnik „Špigl“ optužio Njemačku da je koristila tajni fond kako bi kupovala glasove za domaćinstvo Mundijala 2006.

Novac je navodno došao od Roberta Lui-Drajfusa, koji je 2000. bio na čelu njemačkog giganta „Adidasa“. On je obezbijedio novac na zahtjev Bekenbauera, pošto je on, kao vodeći član organizacionog komiteta, želio da obezbijedi domaćinstvo najvećeg turnira u fudbalu.

(agencije)