Manchester City odbranio naslov, Liverpool će ipak više zaraditi

Nogometaši Manchester Cityja obranili su naslov prvaka Engleske nakon što su u zadnjem kolu na gostovanju pobijedili Brighton & Hove Albion s 4:1 i okončali prvenstvo s bodom više od Liverpoola koji je na Anfieldu pobijedio Wolverhampton s 2:0.
12.05.2019 u 18:39

Uoči posljednjih 90 minuta prvenstva, City je imao bod više od Redsa i sam je odlučivao o svojoj sudbini. Pobjeda, ali i bilo koji drugi rezultat uz uvjet da Liverpool nije bolji, mu je osiguravala obranu naslova, te ukupno šesti naslov prvaka.

Na koncu je ekipa Pepa Guardiole pobijedila s 4:1 pa Redsima nije bila dovoljna pobjeda 2:0 protiv Wolverhamptona.

Građanima je ovo drugi trofej sezone nakon što su osvojili i Liga kup, a 18. svibnja će imati priliku osvojiti i treću 'kantu' u finalu FA kupa protiv Watforda. Počelo je sjajno za Liverpool. Redsi su u 17. minuti poveli 1:0 golom Sadija Manea i u tim trenucima momčad s Anfielda je bila prvak. Korak bliže naslovu Liverpool je stigao u 27. minuti kada je Glenn Murray nakon ubačaja iz kornera doveo Brighton u vodstvo protiv Manchestera. No, prednost domaćina kratko je trajala. Svega 87 sekundi kasnije City je izjednačio, a pogodak i to 21. ove sezone zabio je Sergio Aguero.

Argentincu je asistirao David Silva kojem je to bila čak 18. asistencija za Aguera. U povijesti Premiershipa samo su tri igrača imala više asistencija točno određenom igraču. Anderton je upisao 20 asistencija Sheringhamu, isti broj imao je McManaman za Fowlera, a Lampard je Drogbi asistirao 24 puta. Građani su u potpunosti okrenuli rezultat u 38. minuti kada je Aymeric Laporte pogodio glavom za 2:1 nakon ubačaja iz kornera, a sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Riyad Mahrez u 64. minuti. Za kraj priče sjajno je zabio Ilkay Gundogan iz slobodnjaka u 72. minuti.

U drugom susretu Liverpool je pobijedio 2:0, a oba gola je zabio Mane. Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren nije nastupio. City je na koncu okončao sezonu s 98 bodova, dok je Liverpool drugi s 97 bodova.