Mourinho objasnio zašto je Ajax ispao

Ajax je ispustio finale Lige prvaka iu šestoj minuti sudijske nadoknade.
09.05.2019 u 12:37

Ajax, koji je početkom drugog dijela uzvrata na svom terenu imao ukupnih 3:0 protiv Tottenhama i bio siguran finalist, do kraja sudačke nadoknade uspio je nevjerojatno - prosuti tako kapitalnu prednost i u finale pustiti Spurse.

Jose Mourinho, stručni komentator beIN Sportsa, prije utakmice je rekao da je igranje na snagu i fizikalije način na koji se može pobijediti Ajax. I Tottenham ga je "poslušao". A obožavani Ajax nije imao odgovora na takvu igru, nego je pokušavao s onom koja prolazi protiv nižerazrednih suparnika. Mourinho je to ovako sažeo:

"Kako biste pobijedili u posebnim, najvećim mečevima, ponekad trebate ići protiv vaše filozofije. Ali Ajax je drugo poluvrijeme protiv Tottenhama igrao kao da mu je s druge strane Vitesse u nizozemskoj ligi!"

Mourinho je naravno opleo i po Ajaxovom treneru, do jučer također slavljenom Eriku ten Hagu. Njega krivi zbog toga što se Ajax nije uspio prilagoditi Tottenhamovoj taktici te zbog toga ostao bez finala Lige prvaka:

"Mi treneri imamo tri vrste utakmica: u jednima ne igramo uopće, u drugima igramo jako loše, a u trećima igramo jako dobro. Ajax je u drugom poluvremenu trebao trenera koji će igrati jako dobro, a on je igrao kao njegovi igrači. Ne baš jako dobro."

(pressing.ba)