Musemić i Žižović najavili nedjeljni gradski derbi

U nedjelju se na Tušnju sastaju gradski rivali Tuzla City i Sloboda. Mlađi tuzlanski premijerligaš se bori za izlazak u Evropu a stariji za opstanak u društvu najboljih.
09.04.2021 u 15:05

Plavi su u srijedu u Kupu doživjeli prvi poraz na proljeće koji ih sigurno neće obeshrabriti, s obzirom da su kontra aktuelnog prvaka odigrali jednu jako kvalitetnu utakmicu u kojoj je izostao samo rezultat.

-Svaka utamica je važna, a ako je to derbi, ona ima još veću draž. Prošli derbi smo bili bolji, a sada očekujem Slobodu u novom izdanju, s novim trenerom i novim igračima. Sasvim su druga ekipa u odnosu na prošli meč gdje smo mi bili bolji i zasluženo pobijedili. Pobjeda nad Željezničarom im je dala dodatno samopouzdanje, kaže trener Tuzla Cityja Husref Musemić.

On je za nedjelju optimista ali i oprezan jer pobjeda Slobode nad Željezničarom je sigurno upozorenje.

-Potrudićemo se da u nedjelju odigramo kvalitetno i ako bude moguće, da osvojimo sva tri boda, ali sigurno da je Sloboda sasvim nova ekipa. Nećemo se voditi onom pobjedom iz prošle utakmice sa Slobodom, veli Husref.

Golman Azir Muminović je protiv Sarajeva bio na nivou. Udarac Fanima je bio neodbranjiv. Za vikend će biti nasuprot svog bivšeg kluba.

-Sigurno je Sloboda veoma dobra ekipa koja nije najbolje otvorila drugi dio sezone, ali su protiv Želje pokazali šta mogu. Sigurno je da će biti teško u nedjelju jer smo stvarno iscrpljeni i umorni, imamo i problema s povredama, ali uradićemo sve da slavimo, kratko je rekao Azir Muminović.

Trener Slobode Mladen Žižović jako respektuje Plave.

- Tuzla City igra sjajno ovog proljeća. Nisu još doživjeli poraz u prvenstvu. Mi u ovu utakmicu ulazimo dodatno pojačani sa nekoliko igrača. Jedino nam nedostaje Said Husejinović. Očekujem dobar angažman iz ovog ambijenta koji je izuzetno dobar u prethodnoj sedmici, rekao je Žižović, dodavši:

- Nadam se da ćemo nastaviti i u ovoj utakmici kako se bori za dres Slobode. Nadam se pozitivnom rezultatu. Sigurno nas očekuje kvalitetan protivnik koji ima nekoliko vrlo dobrih pojedinaca. Potrudit ćemo se da ih zaustavimo i dođemo do, za nas, pozitivnog rezultata.

Utakmica gradskih rivala se igra u nedjelju od 15 sati.

pressing.ba