Na ugovorima dodavali nule da bi dobili više novca

Afera sa pranjem novca i zloupotrebom službenog položaja trese Fudbalske federacije Sjeverne Makedonije.
17.01.2020 u 22:09

Glavna knjigovotkinja makedonske fudbalske federacije Olgica Mladenovska sumnjiči se da je godinama dopisivala nule na računima kako bi dobila veće sume novca od FIFA i UEFA, vodila duplo računovodstvo, sarađivala sa firmama koje su pružale različite usluge federaciji, te dijelila zaradu s njima i samo u posljednje dvije godine oštetila budžet FFM za više od milion eura, piše portal A1on.

Prošle godine u oktobru protiv nje je podnijeta krivična prijava. Mladenovska je tada suspendovana, a nakon toga je dobila otkaz iz FFM gdje je radila oko tri decenije. Tužilaštvo u Skoplju je potvrdilo da se radi po prijavi Fudbalske federacije Makedonije.

“Nakon dobijanja krivične prijave u skopskom tužilaštvu za gonjenje organizovanog kriminala i korupcije gdje je otvoren predmet, nadležni tužilac je izdao naredbu za skupljanje informacija u odnosu na to da li je počinjeno krivično djelo. Nakon analize zahtjevane dokumentacije bit će donijeta meritorna odluka tužilaštva”, izjavili su u tužilaštvu za skopski portal A1on.

(SC)