Nijemci do pobjede nad Zmajićima iz sumnjivog pogotka

Reprezentacija BiH do 21 godine poražena je minimalno 1:0 na gostovanju kod Njemačke u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
13.10.2020 u 21:46

Naši igrači su većim dijelom prvog poluvremena bili potpuno ravnopravni favorizovanom rivalu, ali su poklekli u 29. minuti kada je Njemačka povela sa 1:0. Odigrali su domaći sjajnu akciju po desnoj strani, a nakon centaršuta je sjajno petom loptu u gol poslao Nmecha. Ipak, ostaje dilema da li je pri tome napravio faul pošto je odgurnuo Amara Beganovića.

Nakon toga je dobru šansu imao i naš tim. Ermedin Demirović je istrčao pred Grilla, ali je on zaustavio njegov udarac. I ranije su Zmajići imali dobru priliku nakon greške Nijemaca u zadnjoj liniji. Ipak, Ajdin Hasić je bio sebičan i šutirao je sa 20 metara, iako je na desnoj strani imao gotovo slobodna dva saigrača. Hasić je prijetio i u 43. minuti, ali je šutirao pored gola, pa se na odmor otišlo vodstvom mladih Pancera sa 1:0.

I u nastavku smo gledali sličan meč u kojem je BiH bila ravnopravna, ali izostao je povoljan rezultat. U 46. minuti Bradonjić je šutirao glavom, ali ravno u njemačkog golmana. U 52. minuti Burkardt je imao vrlo dobru priliku, ali odbranio je Kovačević. Nakon kornera prijetio je i Ozcan, ali pored gola.

Najbolju šansu u nastavku Zmajići su imali u 70. minuti. Resić je proigrao Demirovića, ali njegov udarac je dobro odbranio Grill. U 76. minuti lukavo je iz slobodnog udarca pokušao Gazibegović, ali ponovo je Grill bio priseban. Do kraja ipak nije bilo promjene rezultata pa su ovim porazom naši mladi igrači izgubili sve šanse za jedno od prva dva mjesta u grupi.

Kolo prije kraja imamo pet bodova manje od drugoplasirane Belgije sa kojom igramo u posljednjem kolu.

Njemačka – Bosna i Hercegovina 1:0 (Nmecha 29’)

Njemačka: Grill, Mai, Handwerker, Pieper, Dorsch, Keitel, Nmecha, Ozcan, Kruger, Baku, Wirtz.

Bosna i Hercegovina: Kovačević, Gazibegović, Šerbečić, Mujakić, Beganović, Marić, Hajdarević, Bradonjić, Hasić, Resić, Demirović.

(pressing.ba)