Nijemci hvale bh.reprezentativca

Haris Duljević se vratio u startnu postavu Dynamo Dresdena.
23.02.2019 u 10:39

Njemački mediji pišu kako je Duljević vratio povjerenje trenera Maika Walpurgisa, od kojeg je nakon utakmice protiv Regensburga dobio niz pohvala. Trener Dynamo Dresdena bio je posebno zadovoljan Duljevićevim taktičkim i timskim ponašanjem, a bivši igrač Sarajeva se u narednim utakmicama ima pravo nadati puno boljoj minutaži nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko mjeseci. Walpurgis je prošlog mjeseca uputio otvorene kritike Duljeviću, što je očito urodilo plodom.

“Haris mora prihvatiti način na koji se igra fudbal u Njemačkoj. U Bosni je mogao da se ne kreće kada nema loptu, da ne učestvuje puno u igri kada protivnik ima posjed, ali to kod nas nije prihvatljivo. Pričali smo s njim o tome. Vidimo u njemu veliki potencijal, ali nemamo koristi od njega, ako ne učestvuje u defanzivi”, rekao je tada trener Dynamo Dresdena.

Harisov povratak u startnu postavu Dynamo Dresdena može radovati i selektora reprezentacije BiH Roberta Prosinečkog, s obzirom da narednog mjeseca počinju kvalifikacije za EP.

Zmajevi ih otvaraju domaćim utakmicama sa Armenijom (23. mart) i Grčkom (26. mart). Duljević je ove sezone odigrao 15 mečeva za Dynamo Dresden, koji poslije 22 odigrana kola zauzima 12. poziciju u 2. Bundesligi.

pressing.ba