Nova hapšenja u Tuzlanskom kantonu zbog "reketiranja"

Nova hapšenja na području Tuzlanskog kantona desila su se u četvrtak ujutro kojom prilikom je slobode lišeno pet osoba.
14.11.2019 u 13:25

– Danas smo započeli realizaciju akcije kodnog naziva'Objekat’ nakon višemjesečne istrage, a prema nalogu Općinskog suda Živinice te uz nadzor Tužilaštva Tuzlanskog kantona. Izvršen je pretres na pet lokacija na području Tuzlanskog kantona. Lica koja su lišena slobode su s područja Tuzle, Živinica i Banovića – rekao je novinarima direktor Uprave policije TK Dževad Korman.

Prvi čovjek policije u Tuzlanskom kantonu je bio malo detaljniji.

– Naime, oni su u proteklom periodu uz upotrebu sile i uz ozljednje prijetnje prema vlasnicima ugostiteljskih objekata, privrednih subjekata vršili ilegalno obezbjeđenje objekata te iste prisiljavali da čine radnje koje su na štetu drugih i njihove imovine. Prilikom pretresa ovih lica pronađeni su predmeti koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku. Radi se o određenoj količni naoružanja, dakle municije različitih vrsta kalibara, pronađeno je više mobilnih aparata kao i uniforme zaštitarske agencije kojoj su pripadali – rekao je Korman.

Prilikom pretresa ovih osoba pronađeni su predmeti koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku. Radi se o određenoj količini naoružanja i municije različitih vrsta kalibra, a pronađeno je i više mobilnih aparata i uniforme zaštitarske agencije kojoj su pripadali.

pressing.ba