Novak Đoković donirao milion eura za respiratore

Novak Đoković zahvalio je Kini koja je kroz historiju često pomagala Srbiji, što se događa i danas u borbi s pandemijom koronavirusa.
27.03.2020 u 16:27

Svjetski broj jedan oglasio se na društvenim mrežama iz kućne izolacije i poručio kako je Srbiji donio milion eura za kupovinu respiratora i medicinske opreme.

"Želim zahvaliti svim ljudima u Srbiji i vlastima. Pokušavali smo komunicirati sa svim mogućim stručnjacima medicine u Srbiji, ali i diljem svijeta. Oni su nam pomogli da se odlučimo o donaciji, a ona je milion eura za kupovinu respiratora i medicinske robe", rekao je Đoković pa je nastavio:

"Hvala Kini što je nesebično pomogla Srbiji, ne samo ovog puta već i kroz povijest su nam uvijek pomagali. Njihova pomoć nam puno znači, posebno u vidu medicinske struke. Došli su liječnici iz Kine i hvala im iz dubine srca. Svaka pomoć je dobrodošla. Podijelio bih s ljudima ono što meni pomaže - da se trudimo da što više vremena provedemo u pozitivnom duhu. Gradi se imunitet i tako ćemo izgraditi defenzivu za ovaj virus."

(agencije)