Osam igrača na izlaznim vratima Barce

Katalonski Sport javlja da se Barcelona već sad priprema na finansijsku krizu koja bi mogla uslijediti nakon pandemije koronavirusa.
25.03.2020 u 20:46

Čelnici slavnog kluba ranije su igračima predložili smanjenje plaće dok se ne odigravaju utakmice, ali su nogometaši predvođeni kapetanom Lionelom Messijem odbili taj prijedlog.

Sada u klubu razmišljaju o sljedećem prijelaznom roku i prodaji nekoliko igrača.

Sport tvrdi da će u Barceloninom izlogu biti osmorica igrača. Neki od njih će otići kako bi se uštedjelo na plaćama, neki jer otvaraju mjesta mladim igračima koji su bili na posudbama, a neki kako bi se pronašao novac za Interovog Lautara Martineza ili Neymara.

"Prva dvojica koja će vjerovatno otići su Ivan Rakitić i Arturo Vidal. Rakitić želi otići u Sevillu, a Vidala Barcelona želi iskoristiti u razmjeni s Interom za Lautara. Obojica moraju otići ovog ljeta jer ugovor imaju do 2021. godine i onda bi mogli otići besplatno", piše Sport.

Na popisu onih koji bi mogli otići su i Neto i Braithwaite. Neto je doveden u razmjeni s Valencijom koja je dobila Cillessena, a Braithwaite nakon niza povreda u napadu. Obojica su kratkoročna rješenja pa bi ih se Katalonci lako mogli riješiti.

"Umtiti i Coutinho su na transfer-listi. Umtiti ima veliku plaću, a nema sigurno mjesto u prvih 11 i lošiji je nakon ozljede. Coutinho je na posudbi u Bayernu i već se sad traži novi klub za njega, vjerovatno neki engleski."

Barcelona će se riješiti i Juniora Firpa koji se nije pokazao kao dostojna zamjena Jordiju Albi, a klub bi mogao napustiti i Antoine Griezmann koji je stigao prošlog ljeta iz madridskog Atletica.

Budućnost Griezmanna ovisit će o njegovoj volji za odlaskom, ali i potencijalnim dolascima Neymara i/ili Martineza.

(sport)