Parižanima presudilo njihovo odbačeno dijete

Bayern je golom Comana iz 59.minute savladao PSG i osvojio Ligu prvaka!
23.08.2020 u 22:55

Zanimljivo je da je Parižane srušilo njihovo dijete, koje je odraslo u Parizu i prošlu školu fudbala ovoga kluba, a koji je kasnije odbačen i za kojeg nije bilo mjesta u PSG-u.

Fudbaleri Bayerna apsolutno zasluženo po šesti put u historiji prvaci su Evrope! Bavarci su u velikom finalu odigranom na lisabonskom Da Luzu slavili protiv PSG-a rezultatom 1:0. Bayern se smatrao blagim favoritom prije finala, a na kraju je taj epitet i opravdan.

Ipak, nije bilo lako za Bavarce, kao što je to bio slučaj u ostalim duelima u nokaut fazi ovosezonskog izdanja Lige prvaka. PSG je odlično krenuo u meč i ponovo se ispromašivao. Prvo je Neymar u situaciji jedan na jedan pogodio Neuera, a onda je Angel Di Maria iz sjajne situacije šutirao preko gola. Gosti su odgovorili preko Roberta Lewandowskog koji je pogodio stativu iz okreta. Lewandowski je mogao i do gola glavom, ali je odlično branio Keylor Navas. To nije bilo sve za prvi dio igre. Stopostotnu šansu je nakon povratne lopte sa desne strane propustio i Kylian Mbappe šutiravši mlako u Neuera.

Bez golova se otišlo na odmor, ali smo mogli uživati u prvom dijelu. Kazna je stigla u 59. minuti. Joshua Kimmich je imao mnogo prostora da se namjesti na centaršut, a onda i divno pogodio glavu Kingsleya Comana koji pogađa protiv svog matičnog kluba. Još jednu fenomenalnu šansu propustili su Parižani u 70. minuti. Marquinhos je izašao sam pred golmana Bayerna, ali i ovaj put Neuer izlazi kao pobjednik.

Do kraja PSG nije imao snagu da izvrši veliku inicijativu, tako da je ostalo 1:0, pa su Bavarci predvođeni Hansijem Flickom, ali i našeg Hasana Salihamidžića koji je dao ogroman doprinos, osvojili šestu titulu prvaka Evrope i tako se izjednačili sa Liverpoolom. Ispred su još samo Milan (7) i Real Madrid (13 trofeja Lige prvaka).

(sc)