Rukometaši prvi puta izborili plasman na Evropsko prvenstvo

Rukometna reprezentacija pobijedila je u Češkoj 24:23 u okviru kvalifikacija za EP i po prvi puta se plasirala na Evropsko prvenstvo.
16.06.2019 u 19:45

Pola minuta prije kraja bilo je 23:23 a onda je Ivo Karačić projektilom sa deset metara pogodio pod prečku za pobjedu našeg tima.

Nakon blijede partije u srijedu i domaćeg poraza u Tuzli protiv Bjelorusije, izabranici Bilala Šumana odigrali su dosta bolji meč.

Bila je to mrtva mrtva tokom cijelog susreta gdje se igrao gol za gol. 

Prvo poluvrijeme je bilo izuzetno zanimljivo, ali i tvrdo. Vrijedi istaći da nijedna ekipa nije imala dva i više golova prednosti. Konstantno tokom prvog poluvremena smjenjivalo se vodstvo obje ekipe. Nekoliko sekundi prije kraja prvog dijela susreta Perić je pogodio i tako donio vodstvo našem timu od 10:11, a tim rezultatom završeno je poluvrijeme.

Na početku drugog poluvremena Češka je izjednačila, ali je ostala bez Zemana, jako bitnog igrača, koji je dobio crveni karton. Ponovo je viđena ista slika, a tek u 53. minuti jedna selekcija je došla do dva gola prednosti. Bili su to Česi koji su pogodili sa sedam metara za 21:19. Nakon toga Zmajevi su napravili sjajnu seriju od 3:0, te tako došli u prednost od 22:21.

Minutu prije kraja pri rezultatu 23:23 imali smo igrača manje, ali i napad. Karačić je postigao sjajan pogodak za vodstvo našeg tima od 24:23.

pressing.ba