Snijeg srušio krov školske sale

Snijeg koji je proteklih dana intenzivno padao u Bosanskoj Krajini stvorio je brojne probleme građanima u ovom dijelu BiH, a u Bihaću se urušio krov fiskulturne sale Mješovite srednje škole Bihać.
23.02.2018 u 15:52

Jutros oko 9 sati urušio se krov fiskulturne sale Mješovite srednje škole Bihać. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba.

U izjavi za N1 direktor škole Ervin Bajraktarević kazao je i da je nastava prekinuta jer je ugrožen i krov same škole: "Jutros oko devet sati došlo je do rušenja krova i zidova na fiskulturnoj sali. O ovome je obaviješten i resorni ministar Muhamed Ramić te smo zajednički donijeli odluku o obustavi nastave do daljnjeg. Krov škole je isto tako ugrožen i to je razlog zbog kojeg smo donijeli te mjere da se nastava obustavi".

Podsjećamo, jutros je i gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić uputio zahtjev Ministarstvu odbrane BiH za angažman pripadnika Oružanih snaga BiH iz kasarne Adil Bešić koji će u koordinaciji sa gradskim službama vršiti čišćenje pješačkih prilaza školskim i zdravstvenim ustanovama, kao i trotoara u središnjem dijelu grada.

(N1)