Tuzla: Migrant nokautirao staricu koja prodaje voće (video)

Potresan video dolazi iz Tuzle. Naime danas je u naselju Sjenjak u Tuzli oko 14:45 sati zabilježen incident u kojem je učestvovao migrant.
21.10.2020 u 21:29

Naime, on je fizički povrijedio ženu inicijala F. A. (65) iz Tuzle nakon čega je prevezana u UKC Tuzla gdje će joj biti pružena pomoć i konstatovan stepen povreda. Nakon incidenta uslijedila je intervencija službenika PS Istok – PU Tuzla koji su uhapsili nasilnika i o svemu obavijestili dežurnog tužioca Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

- Nakon lišavanja slobode i migrant se također žalio na bolove zbog navodno tuča u kojima je učestvovao od radnije pa je i on upućen u UKC Tuzla na ljekarski pregled. Sve daljnje mjere i radnje u vezi ovog slučaja poduzet će OKP PU Tuzla u saradnji sa dežurnim tužiocem, kazala je glasnogovirnica Uprave policije MUP-a TK, Amra Kapidžić. Očevici ovog incidenta koji se dogodio u naselju Sjenjak kažu kako je prije nego što je snažno udario ženu koja je prodavala povrće i druge prehrambene artikle probleme pravio i zaposlenicima u marketu Bingo.

- Bio je vidno pod uticajem nekih opijata (alkohol ili neka droga), u potpunosti je bio rastrojen i ponašao se agresivno. Snimao sam kako bi pokazao njegovo ponašanje ne sluteći da će upotrijebiti silu na ovakav brutalan način, čim je to učinio, savladan je do dolaska policije, kazao je za Tuzlanski.ba N.Z..

Scene poput ove bacaju mrlju na ionako tešku situaciju migranata koji svakodnevno dolaze u Tuzlu.

(tuzlanski)